Na palubě vozů ČD Restaurant se servisem JLV, a.s. si tak můžete od 26. června vychutnat v rámci letní sezóny například:

  • Tomatový krém s mascarpone, bazalkovým pestem a sýrem Gran Moravia

  • Trhané vepřové maso v BBQ omáčce s gratinovanými brambory, zelný salát s křenem a mrkví

  • Cuketové placky s uzeným sýrem, šťouchané brambory a salát z červené řepy

A na závěr nechybí sladká tečka:
  • Lívance s omáčkou z lesního ovoce a s tvarohovým jogurtem

Aby cesta byla příjemná nejen chuťově, ale i vizuálně, jídelní lístek ČD Restaurant se servisem JLV zaujme jedinečným grafickým dílem uznávané výtvarnice Míly Fürstové. Ta tvořila pro mnohé světové hvězdy showbyznysu – například skupinu Coldplay. Toto dílo se objevilo již v rámci jarní nabídky a mělo tyrkysový podklad. Nyní má barvu, která by se dala definovat jako zlatožlutá.

Obálka menu JLV na léto 2025

Obálka menu JLV na léto 2025

Další nové produkty v nabídce

  • Pivní speciál Chroust – Session NEIPA 11
  • Chardonnay z vinařství Obelisk
  • Karamelový medovník místo klasického
  • Adelholzener Lemon místo jarní verze s grapefruitem

Pokud jde o pivní speciál, pivovar Chroust jej vytvořil spolu s pivovarem Pioneer, který je vyhlášený svými pivy typu NEIPA. Pivo je příjemně osvěžující s aromatem citrusů, jahod a borůvek.

Pivo Chroust - letní speciál

Pivo Chroust – letní speciál

Další zajímavé změny

Při listování novým menu si můžete všimnout, že došlo ke zvýšení cen. Změny jsou ve výši 10 až 20 Kč napříč nabídkou (u některých produktů se cena však nezměnila). Dezerty tak stojí nově 95 Kč, populární svíčková 229 Kč. Za letní vegetariánskou specialitu, tedy cuketové placky zaplatíte nově rovněž 229 Kč (dříve 209 Kč). Hlavní letní chod ale stojí stále stejně, tedy 289 Kč. Pokud se rozhodnete pro kombinaci sezónní polévky, trhaného masa a lívaců, zaplatíte nově 439 Kč (dříve 419 Kč). Toto jsou samozřejmě ceny platné v rámci happy hour, tedy v rámci Česka a rovněž cesty při cestě vlaky railjet do/z Vídně (pouze).

Letní degustační menu

Letní degustační menu

Z jarní nabídky navíc zůstal zachován osvědčený citrónový cheesecake s medem a mandlemi, což považuji za plus pro letní období.

Nové sezónní menu doplňuje stálý jídelní lístek. Cestující se tak mohou i nadále těšit např. na gulášovou polévku, kuřecí řízek s přílohou a další pochutiny. Kompletní přehled nabídky naleznete na webu.

Diskuzní fórum

Napište komentář i Vy