Cyklověže Biketower jsou na 18 místech České republiky. Cestující s In Kartou ČD mají úschovu kola prvních 24 hodin zdarma. Ve věži lze uschovat městská, turistická či sportovní kola, i elektrokola. Cyklověže Biketower se často nacházejí blízko nádraží. Cyklisté tak po uschování kola mohou pokračovat v cestě vlakem.

Biketower

je sít automatických úschoven kol, kterou naleznete vždy v blízkosti nádraží. Oproti běžnému stojanu na kola má cyklověž řadu výhod. Kolo je chráněno před krádeží nebo povětrnostními vlivy. Celou dobu jsou kola monitorována kamerovým systémem. Po dobu úschovy jsou i pojištěna proti poškození nebo krádeži. Na kole lze při uschování nechat veškeré příslušenství, včetně světel nebo brašny. Na řídítka můžete pověsit přilbu nebo na nosiči nechat tašku s nákupem.

Celý proces úschovy kola trvá zhruba půl minuty a stará se o něj robotický systém. Každá věž má kapacitu 118 kol, z toho 16 kol dětských. Doba úschovy kola ve věži je až 30 dní, cena úschovného za jeden den je ve většině věží 5 Kč (ceny v roce 2023).

Zákazníci Českých drah s bezkontaktní čipovou In Kartou nebo virtuální In Kartou (na zařízení Android) s nahranou platnou aplikací IN 25, 50, 100 nebo Business mají v šestnácti z osmnácti věží uschování na prvních 24 hodin zdarma.

U řady cyklověží je k dispozici servisní stojan s pumpičkou pro cyklisty.

Slovensko

  • Bratislava (ul. Páričkova, centrum Nivy, mimo nádraží)
  • Trnava

BikeTower odkazy

Stránka provozovatele cyklo-věží

Stránka České dráhy Biketower