Pozor Výluka!

Aktuální výluky

Datel, pomocník na cesty vlakem

Správa železnic spustila do ostrého provozu mobilní aplikaci Datel, užitečného pomocníka nejen na letní cesty vlakem. Díky zpětné vazbě uživatelů je nyní aplikace přehlednější, lépe se ovládá a obsahuje řadu nových funkcí. Volně dostupná je v App Store i Google Play.

Mobilní aplikace Datel, kterou Správa železnic zveřejnila v pilotní verzi na konci roku 2023, nyní v červnu, zahajuje ostrý provoz novou aktualizací. Ta přináší několik novinek, od chytrého zobrazení mimořádností až po seznam dotčených spojů nebo trasy vlaků. Svými funkcemi Datel navazuje na Interaktivní mapu Správy železnic. Díky nativní mobilní aplikaci jsou však uživatelům všechny důležité informace o české železnici snadno po ruce, například formou notifikací. Cestující a fanoušci železniční dopravy zde najdou informace o všech osobních vlacích, odjezdové tabule, přehled služeb dostupných na nádražích i podrobnosti o železničních stavbách. Nechybí ani informační servis o aktuálních mimořádnostech v provozu. Zjednodušením je i možnost přihlášení do mobilní aplikace a do webové Interaktivní mapy pod jedním uživatelským účtem.

Praha, Masarykovo nádraží 1.7. až 31.srpna 2024

Stavební práce na pražském Masarykově nádraží a přilehlých tratích omezují provoz vlaků linek S2 a S22 směrem do Lysé nad Labem a dále do Milovic a do Kolína. Od 1. července do 31. srpna budou proto spoje těchto dvou linek odkloněny na pražské hlavní nádraží. Od 3. do 14. července budou na této trati probíhat také další stavební práce a v souvislosti s tím České dráhy zajistí náhradní autobusovou dopravu.

Od 1. července do 31. srpna budou vlaky na linkách S2 Praha – Lysá nad Labem – Nymburk – Kolín a S22 Praha – Lysá nad Labem – Milovice přesměrovány na pražské hlavní nádraží a nebudou tak začínat, resp. končit na Masarykově nádraží.

V období od 3. července  do 14. července do 19:00 budou souběžně probíhat stavební práce v úseku Lysá nad Labem – Milovice. Všechny vlaky linky S22 (Praha – Milovice) budou v těchto dnech nahrazeny obousměrně mezi Lysou nad Labem a Milovicemi autobusy. Náhradní doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu.

S ohledem na souběh několika stavebních prací, které budou mít vliv na provoz vlaků z Prahy směrem do Lysé nad Labem, Milovic, Nymburka a Poděbrad, prosím dopravce cestující, aby věnovali pozornost organizaci dopravy a v předstihu si ověřili jízdní řády ve vyhledávačích spojení. Detailní informace o výlukových opatřeních jsou na webu www.cd.cz/omezeniprovozu.

Liberec – Raspenava a Frýdlant v Čechách – Jindřichovice pod Smrkem

přeruší po většinu léta a začátek podzimu železniční dopravu ve Frýdlantském výběžku. Od 8. července do 20. září budou všechny osobní vlaky v úsecích Liberec – Frýdlant v Čechách  – Černousy / Jindřichovice pod Smrkem a Raspenava – Bílý Potok pod Smrkem nahrazeny autobusovou dopravou. Náhradní autobusová doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu.

Zavedeny budou čtyři linky náhradní autobusové dopravy:

  • Linka A – je zastávková a je vedena v úseku Liberec – Raspenava – Bílý Potok pod Smrkem / Frýdlant v Čechách a zpět.
  • Linka B – je vedena v úseku Liberec – Mníšek u Liberce – Frýdlant v Čechách – Černousy a zpět. Linka B je v úseku Liberec – Mníšek u Liberce – Frýdlant v Čechách přímá bez dalších zastávek.
  • Linka C – je vedena v úseku Liberec – Mníšek u Liberce – Frýdlant v Čechách – Nové Město pod Smrkem (– Jindřichovice pod Smrkem) a zpět. Linka C je v úseku Liberec – Mníšek u Liberce – Frýdlant v Čechách jako přímá.
  • Linka D – je vedena v úseku Raspenava – Frýdlant v Čechách a zpět. Linku mohou využít cestující ze / do zastávek Oldřichov v Hájích, Raspenava a také zastávek ze / ve směru od Bílého Potoka pod Smrkem ve / ze směru do Frýdlantu v Čechách a dalších směrů.

V souvislosti s výlukou je potřeba počítat i s omezením některých služeb. V autobusech náhradní autobusové dopravy nebude možné převážet kola, přeprava kočárků je možná do vyčerpání kapacity autobusů náhradní dopravy.

Olomouc – Senice na Hané

Nepřetržitá výluka probíhá od 4. červenceaž do 23. července 2024, 16:00 hod. v úseku Olomouc – Senice na Hané/Drahanovice. Po dobu výluky budou všechny vlaky nahrazeny náhradní autobusovou dopravou, která bude organizována dle výlukového jízdního řádu, viz příloha. Upozorňujeme cestující, že autobusy jedou v odlišných časech oproti pravidelnému jízdnímu řádu. V sobotu 20. července nebudou autobusy obsluhovat zastávku “Olomouc, Tržnice plocha” z důvodu konání sportovní akce RunTour.

Přeprava jízdních kol není v autobusech náhradní dopravy zajištěna. S ohledem na kapacitu autobusů je nutné u skupinových přeprav cestujících (turistické akce apod.) nahlásit požadavek na přepravu, a to minimálně 72 hodin před plánovanou cestou.

Křižanov – Tišnov (-Brno)

Od pátku 1. března 2024 začíná platit dlouhodobý výlukový jízdní řád na trati 250 Praha – Havlíčkův Brod – Brno.
Až do 30. září 2024 nahradí České dráhy všechny vlaky v úseku mezi Křižanovem a Vlkovem u Tišnova náhradními autobusy.

Během výluky budou rychlíky linky R9 (Praha – Havlíčkův Brod – Brno) nahrazeny autobusy, které budou zajištěné po dvou linkách. První pojede z Křižanova bez zastavení do Brna a zpět. Druhá pak z Křižanova do Tišnova a zpět. Náhradní autobusová doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu. V úseku Brno – Tišnov a opačně mohou cestující využít pravidelné vlaky linky S3.

Osobní vlaky linky S3 (Křižanov – Tišnov – Brno hl.n. – Hustopeče u Brna) budou během výluky nahrazené v úseku Křižanov – Vlkov u Tišnova a zpět náhradní autobusovou dopravou, která pojede podle výlukového jízdního řádu.

Výluky co už skončily

Olomouc – Krnov (-Opava)

  • od 4. do 8. března 2024, vždy od 8:00 do 14:00 hod.

v pracovní dny od 4. do 22. března vždy od 8 do 14 hodin omezí provoz vlaků Českých drah na trati 310 z Olomouce do Hrubé Vody, Domašova nad Bystřicí, Moravského Berouna a dále směrem do Krnova a Opavy stavební práce. Práce na trati budou probíhat ve dvou etapách a pro každou z nich je vydán samostatný výlukový jízdní řád. Místo vlaků jezdí náhradní autobusová doprava.

V první etapě stavebních prací budou všechny vlaky nahrazeny autobusy v úseku mezi Olomoucí hl.n. a Domašovem nad Bystřicí. Doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu.

U rychlíků linky R27 (Olomouc – Bruntál – Krnov – Opava – Ostrava) pojedou náhradní autobusy v úseku Olomouc hl.n. – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí. Cestující upozorňujeme, že přestup mezi vlaky a náhradními autobusy bude zajištěn ve stanici Moravský Beroun. Cestující ze stanic Bystrovany až Hrubá Voda dále ve směru Krnov pojedou vždy přes stanici Olomouc hl.n. a nebudou doplácet rozdíl jízdného. Náhradní autobusy za rychlíky pojedou mimo železniční stanici Hlubočky-Mariánské Údolí.

Osobní vlaky budou nahrazené autobusy v úseku Olomouc hl.n. – Hrubá Voda. Z důvodu nízkého průjezdného profilu pod tratí bude na autobusové zastávce “Hlubočky, U továrny“ u všech spojů přestup mezi autobusy.

  • Období od 11. do 15. března 2024 a od 18. do 22. března 2024, vždy od 8:00 do 14:00 hod.

Ve druhé fázi omezí stavební práce provoz vlaků ČD v úseku Hrubá Voda – Moravský Beroun. Doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu.

Stavební práce omezí provoz rychlíků linky R27 (Olomouc – Bruntál – Krnov – Opava – Ostrava). Místo rychlíkových spojů bude v úseku Olomouc hl.n. – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí zavedena náhradní autobusová doprava. Přestup mezi vlaky a náhradními autobusy bude zajištěn ve stanici Moravský Beroun. Náhradní autobusy budou obsluhovat stanice Moravský Beroun a Domašov nad Bystřicí v opačném pořadí než vlak a zároveň pojedou mimo stanici Hlubočky-Mariánské Údolí.

Cestující ze stanice Domašov nad Bystřicí do směru Olomouc hl.n. a naopak nebudou doplácet rozdíl jízdného přes stanici Moravský Beroun. Stejné opatření bude platit i pro cestující ze stanice Hlubočky-Mariánské Údolí ve směru Krnov a opačně, a to při cestě přes stanici Olomouc hl.n.

Podrobnosti včetně přesné polohy zastávek náhradních autobusů jsou ve výlukových jízdních řádech na stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu .

S pozdravem a přáním pěkného dne

Mezi Trutnovem a Červeným Kostelcem

26. února – 8. března

Po dobu dvou pracovních týdnů bude přerušena železniční dopravu na trati mezi Trutnovem a Červeným Kostelcem.
Ve dnech 26. 2. – 1. 3. a 4. 3. – 8. 3., vždy mezi 7:20 a 15:30 hod., mezi těmito městy nebudou jezdit vlaky. České dráhy zajistí náhradní autobusovou dopravu. Opatření se dotkne především rychlíku Krakonoš a spěšných vlaků na lince Svoboda nad Úpou – Hradec Králové.

Náhradní autobusová doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu. Zavedeny budou dvě linky náhradní autobusové dopravy.

  • Autobusy linky Z budou vyjíždět o cca 10 minut dříve než autobusy linky R a budou zastavovat na zastávkách i ve Velkých a Malých Svatoňovicích.
  • Autobusy linky R staví v zastávkách Trutnov hl.n., Trutnov-Poříčí, Rtyně v Podkrkonoší, autobusová stanice a Červený Kostelec. Náhradní autobusová doprava za ranní osobní vlak Os 5104 Jaroměř – Svoboda nad Úpou bude mimořádně zastavovat i na zastávce Suchovršice.

Zastávky náhradní autobusové dopravy jsou:

  • Červený Kostelec – před staniční budovou
  • Rtyně v Podkrkonoší zastávka – na autobusové zastávce Rtyně v Podkrkonoší, Kampelička;
  • Rtyně v Podkrkonoší – na autobusové zastávce Rtyně v Podkrkonoší, aut.st.;
  • Velké Svatoňovice – na autobusové zastávce Velké Svatoňovice, pod kopečkem;
  • Malé Svatoňovice – před staniční budovou, na autobusové zastávce Malé Svatoňovice, žel.st.;
  • Suchovršice – na autobusové zastávce Suchovršice, odb.žel.zast.;
  • Trutnov střed – na autobusové zastávce Trutnov, Poříčí, žel.st.střed;
  • Trutnov-Poříčí – na autobusové zastávce Trutnov, Poříčí, nám.;
  • Trutnov hlavní nádraží – před staniční budovou

V souvislosti s výlukou je potřeba počítat i s omezením některých služeb. V autobusech náhradní autobusové dopravy bude omezena přeprava jízdních kol, z kapacitních důvodů se přednostně budou přepravovat kočárky.

Drážďany jsou o víkendu neprůjezdné

Od soboty 24. února od 04:00 nepřetržitě do neděle 25. února 2024 do 04:00 hod. se bude opravovat trolejové vedení ve stanici Dresden Hbf a na přilehlých tratích. Drážďanské nádraží tak bude tento den pro vlaky zcela neprůjezdná.

České dráhy upozorňují cestující na výlukový jízdní řád, který bude platit v sobotu 24. února pro všechny denní vlaky EC na trase Praha – Drážďany – Berlín –
Hamburg / Kiel / Flensburg / Lipsko. Tyto spoje budou během výluky nahrazené v úseku Ústí nad Labem hl.n. – Dresden-Neustadt a zpět autobusovou dopravou. Výluka omezí také noční spojení Praha – Lipsko – Curych a Graz – Vídeň – Praha – Berlín. Od ranních hodin v neděli 25. února budou dálkové vlaky mezi ČR a Německem zajištěny opět v celé trase, dočasně však může být upravené řazení některých spojů.

Vlaky EC Berliner / Hungaria z Prahy do Berlína, Hamburku, Kielu a Flensburku pojedou v sobotu 24. února do stanice Děčín hl.n. Cestující, kteří směřují dále do Německa využijí náhradní autobusovou dopravu, která bude zajištěna v úseku Ústí n. L. hl.n. – Dresden-Neustadt. Ze stanice Dresden-Neustadt do cílových stanic v Německu využijí cestující náhradní vlaky IC, případně ostatní pravidelné vlaky Deutsche Bahn. Náhradní autobusy nebudou obsluhovat stanice Děčín hl.n., Bad Schandau a Dresden Hbf. Podobně bude organizována i doprava v opačném směru.

Vlaky EC 458 a EC 459 Canopus pojedou během výluky v úseku Praha hl.n. – Děčín hl.n. a opačně bez omezení, v úseku Ústí nad Labem hl.n. – Dresden-Neustadt a zpět budou nahrazené autobusy a v úseku Dresden-Neustadt – Leipzig Hbf mohou cestující využít náhradní vlaky IC 2508 a 2509. Přímé vozy Praha –
Curych pojedou v noci 23. / 24. února pouze v úseku Leipzig Hbf – Zürich HB, následující noc 24. / 25. února pojedou přímé vozy z Curychu pouze do stanice Leipzig Hbf.

Vlaky nightjet 456 a 457 budou nahrazené autobusy v úseku Děčín hl.n. – Dresden-Neustadt a opačně. V úseku Dresden-Neustadt – Berlin Hbf a opačně cestující využijí náhradní vlaky IC 2506 a 2507 sestavené pouze z vozů k sezení.

Cestující ze stanice Děčín hl.n. do stanice Dresden-Neustadt a dále mohou využít v úseku Děčín hl.n. – Ústí nad Labem hl.n. vnitrostátní vlaky bez doplatku jízdného za jízdu oklikou. Stejné opatření bude platit i v opačném směru.

Detaily o provozu dálkových vlaků EC během sobotních stavebních prací v Drážďanech jsou ve výlukovém jízdním řádu na těchto stránkách. Práce na železniční infrastruktuře omezí také regionální vlaky v Drážďanech a okolí, cestujícím proto doporučujeme, aby se o provozu těchto linek informovali na stránkách dopravce Deutsche Bahn nebo Dopravního svazu Horního Polabí (VVO).

13 dní bez přímého spojení na Slovensko

Modernizace trati v úseku mezi Lanžhotem a slovenskými Kúty od konce tohoto týdne na téměř dva týdny omezí provoz mezistátních vlaků ČD a RegioJet na lince Praha – Brno – Bratislava – Budapešť.
V souvislosti se stavebními pracemi je nutné v době od pátku 13. října od 9:15 hod. nepřetržitě do středy 25. října do 16:45 hod. přesměrovat všechny dálkové vlaky ČD v úseku mezi Břeclaví a Kúty po odklonové trase přes Hodonín a Holíč nad Moravou. Aby se v souvislosti s delší jízdní dobou nepřenášela zpoždění dále do českého a slovenského vnitrozemí, budou všechny původně přímé vlaky EuroCity rozdělené v Břeclavi bez čekání na zmeškaný spoj. Dále do Prahy nebo Bratislavy bude potřeba přestoupit do jiného vlaku. Jízdní doba mezi českou a slovenskou metropolí se kvůli tomu dočasně prodlouží o hodinu.

Odklonová trasa přes Hodonín a Holíč je asi o 45 – 50 minut delší. V úseku z Hodonína přes Holíč nad Moravou do Kútů je navíc trať jednokolejná. Proto se zavádí tyto opatření:

RegioJet

RegioJet má u dvou spojů s odjezdem z Břeclavi v 10:25 a ve 14:25 v úseku Břeclav – Bratislava zavedenou náhradní autobusovou dopravu.  Vlaky končí v Břeclavi, dál autobusy. Spoje s odjezdem z Břeclavi v 18:20 a 20:20 pojedou po odklonové trase. Předpokládané zpoždění v Bratislavě bude 60 minut.

České dráhy

Protože by se delší jízdní doba negativně projevila na jízdních řádech dále ve směru do českého i slovenského vnitrozemí, po vzájemné dohodě se Železniční společnosti Slovensko a českým i slovenským správcem železniční infrastruktury, tedy Správou železnic a Železnicemi Slovenské republiky, jsme dospěli k rozhodnutí, že všechny původně přímé dálkové vlaky v Břeclavi dočasně rozlomíme na dvě ramena, u nichž nebude zajištěn vzájemný přestup. V Břeclavi budou upravené časy odjezdů a příjezdů vlaků a přestupní vazby, proto prosíme cestující, aby věnovali plánování cesty na Slovensko nebo do Maďarska zvýšenou pozornost,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu.

Cestující, kteří během výluky pojedou z Prahy nebo Brna do Bratislavy a Budapešti nebo naopak by neměli přehlédnout výlukový jízdní řád speciálně vydaný pro období od 13. do 25. října.

Mezi Prahou a Břeclaví pojedou vlaky v obvyklých časech jako spoje InterCity. Z Břeclavi ve směru na Slovensko budou vlaky EuroCity oproti běžnému jízdnímu řádu odjíždět asi o 40 minut dříve a bez návaznosti od vlaku z Prahy.

Cestující z Prahy a Brna tak budou muset vyrazit o hodinu dříve vlakem railjet a v Břeclavi přestoupit. V opačném směru ze Slovenska budou vlaky EC přijíždět do Břeclavi asi o 50 minut později. V Břeclavi cestující přestoupí do vlaku railjet směrem do Brna a Prahy nebo pojedou pozdějším vlakem IC.

Railjety ČD budou plné

Vzhledem k tomu, že cestující mezi ČR, Slovenskem a Maďarskem budou během výluky využívat v úseku z Prahy do Břeclavi a zpět vlaky railjet, doporučujeme ostatním cestujícím, aby při cestách ve vnitrostátním úseku Praha – Pardubice – Brno – Břeclav a zpět využívali vlaky IC (odjezdy z Prahy hl.n. do Břeclavi ve dvouhodinovém intervalu od 5:45 do 17:45, zpět z Břeclavi do Prahy každé dvě hodiny od 7:07 do 19:07).

U některých ranních a večerních vlaků je potřeba počítat s odchylkami:

  • Ve stanici Břeclav bude ve večerních hodinách zajištěn přestup mezi vlaky IC 583 (Praha hl.n. 17:45 – Břeclav 20:52) a EC 283 (Břeclav 20:55 – Nové Zámky 23:09). U vlaku EC 283 je potřeba počítat v části trasy za odklonem se zpožděním cca 40 – 60 minut.
  • Ve stanici Hodonín bude zajištěn přestup mezi vlaky EC 270 (Budapest Nyugati pu. 17:29 – Hodonín 21:27) a IC 10270 (Hodonín 21:32 – Praha hl.n. 01:04).
  • Ve dnech 14. až 25. října pojede vlak IC 271 v úseku Brno hl. n. – Kúty dříve (odj. z Brna hl.n. v 5:31).
    V pravidelném čase pojede jako náhrada vlak IC 10271 s odjezdem z Brna hl.n. v 6:22.

Stavební práce na česko-slovenském pomezí budou mít vliv také na pár vlaků EC 130 / 131 Báthory z polského Terespolu přes Varšavu, Katowice, Ostravu, Přerov a Břeclav do Bratislavy a Budapešti, resp. naopak. Tyto vlaky pojedou během výluky odklonem přes Hodonín a Holíč nad Moravou a v obou směrech nebudou obsluhovat stanici Břeclav.
Přímé vozy z Budapešti do Varšavy / Berlína, resp. v opačném směru pojedou během výluky mimo stanici Břeclav. Ze stanice Budapest Nyugati pu. budou odjíždět na spoji EC 270 s odjezdem v 17:29. Na stejném spoji bude řazený i přímý lůžkový vůz do Prahy, který pojede přes Břeclav. Přímý vůz Praha – Budapešť pojede jako obvykle na spojích IC 587 / EN 477, odjezd vlaku EN 477 z Břeclavi ale bude o 65 minut dříve, tj. už ve 3:50.

Výluka trati Trutnov – Hradec Králové, 3. – 10.července 2023

Z důvodu stavební činnosti bude od pondělí 3.července nepřetržitě do půlnoci 10. července přerušen provoz vlaků na trati č. 041 v úseku Hněvčeves – Hradec Králové hl.n. Po dobu výluky budou všechny vlaky nahrazeny autobusy, které pojedou podle pravidelného jízdního řádu.

Upozorňujeme cestující, že zastávka Plotiště nad Labem nebude z důvodu částečné uzavírky kruhového objezdu obsluhována.

Umístnění zastávek náhradní autobusové dopravy:

Hradec Králové hlavní nádraží  – před staniční budovou na zastávce MHD „F“ (odjezdy); stanoviště „J“ (příjezdy)
Plotiště nad Labem – neobsluhuje se
Všestary – na autobusové zastávce „Všestary, žel.st.“
Dlouhé Dvory  – na silnici u přejezdu poblíž železniční zastávky
Dohalice – u přejezdu na silnici Dohalice – Mokrovousy u stezky k železniční zastávce
Sadová – na autobusové zastávce „Sadová, žel.st.“
Hněvčeves – před staniční budovou

Z důvodu výluky mohou mít vlaky zpoždění o 5 až 10 minut.

Výluka na trati Pardubice – Hradec Králové – Jaroměř, 1. až 10. července 2023

Na trati bude od soboty 1. července od 00:00 nepřetržitě do 10. července 2023 do 18:00 hod. přerušen provoz vlaků na trati č. 031 v úseku Pardubice – Hradec Králové. Po dobu výluky budou všechny vlaky nahrazeny autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu v upravených časových polohách.

Umístnění zastávek náhradní autobusové dopravy:
Pardubice hl. n.  – před staniční budovou, stanoviště č. 6
Pardubice-Rosice nad Labem  – ve dvoře vedle staniční budovy
Pardubice-Semtín  – na autobusové zastávce MHD „Semtín, zastávka“
Stéblová obec – na autobusové zastávce „Stéblová, Obú“
Stéblová – neobsluhuje se
Čeperka – na autobusové zastávce „Čeperka“
Opatovice nad Labem-Pohřebačka   – na autobusové zastávce „Opatovice nad Labem,Pohřebačka, odb. žel. st.“
Opatovice nad Labem – na autobusové zastávce „Opatovice nad Labem, ObÚ“
Hradec Králové hl. n. – před staniční budovou na zastávce MHD „E“ (nástup) a „I“ (výstup)

Z důvodu výluky mohou vlaky nabírat zpoždění o 5 až 10 minut.

Výluka na trati kolem Kladna, od 1. do 21. července 2023

Na tratích č. 093, 120, 121 a 122 bude od 1. do 21. července 2023 obousměrně přerušen provoz vlaků v úsecích

  • Praha – Hostivice – Kladno,
  • Hostivice – Jeneč – Podlešín a
  • Hostivice – Rudná u Prahy.

Opatření se týká všech vlaků vedených v těchto úsecích.

Současně s touto výlukou začíná také další dlouhodobá výluka – obousměrné přerušení provozu vlaků linky S45 v úseku Kladno – Brandýsek od 1. července 2023 do 31. července 2024.

Ve vyloučených úsecích bude zavedena náhradní autobusová doprava. Z Prahy do Kladna pojedou 3 náhradní linky XS5, XR24 a XR45. Všechny tyto linky budou začínat v zastávce Nádraží Veleslavín s možností přestupu na metro i tramvaje ve směru z centra (jízdní doklady železničních dopravců pak budou platit i ve vybraných úsecích metra a tramvají).

Další náhradní autobusové linky pojedou v ostatních vyloučených úsecích. Z důvodu omezení vlaků nebude oproti loňskému roku omezován během letních prázdnin provoz autobusových linek mezi Prahou a Kladnem.

Výletní vlak Cyklohráček pojede odklonem přes Kralupy nad Vltavou, přes Noutonice jej nahradí linka XS54.

Podrobnosti najdete pod tímto odkaz na PID.